Fındık

Kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde yetişen, çalımsı veya alçak boylu, tek evcikli, erkek ve dişi çiçek ayrı ağaçta, ayrı yerlerde olan bir bitkidir. Fındığın erkek çiçekleri tırtılsıdır. Dişi çiçekler ayrı ağaçta ve tomurcuk hâlinde küçüktür.

Genel olarak çiçekler yapraklardan önce açarlar. Yaprakları yuvarlak, oval veya yürek biçiminde, tüylü, yaprak kenarları dişlidir. Dişi çiçeklerin çanak yapraklarından olgunlaşan fındıklar temmuz ve ağustos aylarında toplanır. Fındık ağacı türlere bağlı olarak çalı formunda olduğu gibi, 15-20 metreye kadar da boylanır. Kültür çeşitlerinin çoğu 3-4 m boyundadırlar. Bununla beraber bazı memleketlerdeki tek gövdeli ağaç seklinde yetiştirilir. Fındıklar, meyvelerin iriliklerine ve şekillerine göre isimlendirilir.

Fındığın İçinde Ne Var? 
B1, B2, B6 ve C vitamini, demir, kalsiyum, çinko, potasyum, sodyum, magnezyum, bakır ve manganez gibi mineraller.
Eti Az Tüketiyorsanız Belki siz de şeker hastalığı, böbrek iltihabı veya başka rahatsızlıklar yüzünden eti az yemek zorunda kalanlardansınız veya vejetaryensiniz. Merak etmeyin, bu sorunu çözmeye az kaldı. Vücudunuzun ihtiyacı olan proteini rahatlıkla fındıktan karşılayabilirsiniz. Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur. Çocuklar İçin Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verip hem de besleyici olmasından dolayı gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık vermeliyiz.

Hastalığın Ardından Nekahet dönemleri için ve ayrıca bütün gün bedeni ve zihni yıpranmalarla karşı karşıya olanlar için fındık gerekli bir besin kaynağıdır.

Fındık Yağı Artık fındık yağını bulabilmek mümkün hale geldi. Her yerde olmasa bile büyük marketlerde karşılaşabiliyoruz onunla. Fındık yağı ile karşılaşmak niçin mi önemli? Okuyalım o zaman: Fındık yağı bol miktarda kalsiyum ihtiva eder ki bu da kemik ve diş gelişimi ve güçlenmesi açısından çok önemlidir. Potasyum bakımından da zengin olan fındık yağı büyüme ve cinsiyet hormonlarının gelişmesi için gerekli olan çinkoyu da yüksek oranda ihtiva eder. Fındık yağı kolesterole iyi gelen, kalbi koruyucu ve kanseri önleyici etkisi olan, kan yapımında gerekli olan demir bakımından da zenginliği kabul edilen bir besindir

Diğer Özellikleri Afrodizyak olduğu tartışılabilir ancak, yüksek tansiyondan prostata, kalp şikayetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar bir çok rahatsızlıklarda fındık vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir iş yapar. Bunlara Dikkat Fazla yenildiğinde baş ağrısı ve mide bulantısı yapabilir. Karaciğer problemi olanlarda yüzde sivilce veya ürtiker yapabilir. Onun için ölçülü yenmelidir. 

Bakın neden ?
Akciğer Hastalığında 20 gram meyan kökü, 30 gram badem ve 10 gram çam sakızını toz haline getirin. Ardından balla beraber bir macun yapın. Bu macundan günde 3 kez 1 çay kaşığı yerseniz akciğer hastalığına karşı tedavide önemli bir yardımcı bulmuş olacaksınız ve etkili bir sonuç alacaksınız.

Nekahet Dönemlerinde Nekahet dönemlerinde de yukarıda tarifleri verilen ilaçlar faydalıdır. Nekahet dönemi, hastalığın iyileşmeye başladığı ve vücudun güçlenmesi için istirahata ve ekstra beslenmeye ihtiyaç duyduğu bir dönemdir. Bu dönemi en iyi ve en çabuk atlatmanın yolu bu iki şeye dikkat etmektir.

Badem, Böbrek Hastalarının Hizmetinde 20 gram badem, 20 gram fındık, 20 gram fıstık, 10 gram nohut, 10 gram Hindistan cevizi ve 30 gram esmer şeker karıştırılıp toz haline gelinceye kadar dövülür. Elde edilen karışım günde üç kere birer kaşık yenilirse böbrek hastalarına iyi gelecektir inşaallah.

Bir Başka Tarif 30 gram badem, 30 gram fındık, 30 gram fıstık, 20 gram ceviz, 50 gram esmer şeker toz haline gelinceye kadar dövülür ve günde üç kez birer kaşık yenilir. Sürekli Halsizlik, Bitkinlik Şikayeti Olanlar İçin de Badem 50 gram bademi ezip 50 gram bal ve 100 gram sütle karıştırıp sabah akşam birer kaşık aç karnına yerseniz, bu şikayetlerinizin azaldığını göreceksiniz.

İkinci Tarif 50 gram incir, 100 gram badem, 50 gram ceviz, 20 gram dut kurusunu iyice dövün ve balla macun haline getirin. Bu karışımı günde üç/dört defa, bir/iki kaşık yediğinizde de halsizlik ve bitkinlikten kurtulabilirsiniz.

Nefes Darlığında 150 gram tatlı badem, 150 gram keten tohumu, 100 gram kuru üzümü balla karıştırıp macun haline getirin günde üç kere birer kaşık yiyin.

Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Baş Ağrılarınız İçin 10 gram kişniş, 10 gram badem yağını gül suyu ile beraber lapa yapıp başınızın ağrıyan kısımlarına koymalısınız. Ayrıca bir çay kaşığı tatlı badem yağı da içebilirsiniz.

Göğüs Nezlesi İçin 10 gram badem yağı, 20 gram nişasta, 10 gram şekeri salep haline gelinceye kadar su koyup kaynatarak sıcak olarak içtiğinizde göğüs nezlesine iyi gelecektir. Kum Sancısı, Böbrek ve Mesane Taşı Yarım kilo nohudu pişirin ve 250 gram badem yağı, 250 gram turpla günde iki üç kez yiyin. Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır. Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.

Ve Son Olarak Bademin 10 bin yıl önce ilk kez Anadolu’da yetiştiğini, Fransız rahipleri tarafından 18. yüzyılda Amerika’ya götürülüp günümüzde badem üretim rekorunun maalesef Amerika’da olduğunu, ayrıca bademleri Serin bir yerde ve kapalı dolaplarda hava almayacak şekilde torba veya kavanozlarda saklamanın gerektiğini, doğrudan gün ışığı gören bademlerin ısındıkları zaman doğal yağlarını salmaya ve besin değerini kaybetmeye başladıklarını da hatırlatmış olalım.